BOLIST-kedjan består av fler än 165 oberoende bygg- och/eller järnhandlare över hela landet. Det gjorde oss till den kedjan i branschen som har flest antal butiker i Sverige. Vilket betyder att vi låg nära våra kunder och att vi fanns på både små och stora platser.

BOLIST-handlarna är oberoende företag av varierande storlek och inriktning. Gemensamt för alla var att vi kunde erbjuda dig bästa kvalitet till bästa pris. Det kunde vi göra tack vare de gemensamma inköpsavtalen. Gemensamt var också att vi alla var stolta över att vara experter och inte bara expediter. Och att vi satte våra kunder i centrum.

Du som kund var det värdefullaste vi har. Därför var vi måna om att ta hand om dig på bästa tänkbara sätt. För att kunna göra det behövde vi ta reda på vad du och våra andra kunder tycker är viktigt när ni handlade järn- och byggvaror. Därför genomförde vi en marknadsundersökning där vi frågade 800 kunder vad ni tyckte. Den undersökningen visade att det ni ansåg vara det viktigaste när ni handlade bygg- och järnvaror var kvalitet på produkterna. På andra plats kom närhet till butiken. Efter det kom pris, service och tips och råd från personalen.

Glädjande nog var vi bra på just det ni tycker är viktigt! Vi satte en ära i att hålla högsta kvalitet på produkterna. Vi låg nära våra kunder. Vi hade inga överpriser. Vi gav personlig service och delade med oss av vår kunskap och mångåriga erfarenhet. Som en del av att erbjuda dig det där lilla extra gav vi också ut inspirations- och instruktionsmagasinet Bättre hem. Bättre hem låg i alla våra medlemsbutiker.